Vår historia 25 år av utveckling

Vår historia

Human Care började med en enkel idé. Att utveckla lösningar för rörlighet och patienförflyttningar som kommer att förbättra rörelsefriheten och vårdkvaliteten för människor över hela världen. Sedan bolaget startades i Sverige 1993 har vi fortsatt att växa och är idag ett globalt företag. Vårt huvudkontor ligger i Stockholm, Sverige, och vi har kontor i USA, Kanada, Tyskland, Nederländerna och Turkiet. Med ett omfattande nätverk av partners och distributörer finns våra produkter representerade över hela världen.

Human Care Group producerar och tillhandahåller gånghjälpmedel, lyft-och förflyttningsprodukter, sjukvårdssängar, medicinsk utrustning och möbler för sjukvården. Vi förbättrar rörelsefriheten och vårdkvaliteten för miljontals människor runt om i världen. Vår vision är att våra produkter är naturlig del av livet för dem som behöver dem genom att erbjuda innovativa lösningar med alla detaljer i åtanke.

Human Care Group innefattar idag också bolagen Petermann och Kenmak som tillkom under 2021. Tillsammans erbjuder vi produkter uppdelade i följande områden; Gånghjälpmedel, lyftlösningar, manuella förflyttningsprodukter, transportstolar, hygienprodukter, sjukvårdssängar, medicinsk utrustning och möbler för sjukvården.